Storytelling

Examentraining Friesland

Hieronder is een visuele presentatie te vinden. De onderdelen van storytelling zijn hierbij visueel uitgewerkt. Klik, vind en ontdek alle dynamische opties die gebruikt zijn om de onderdelen uit te werken.  

Gegevens

Naam: Femke de Vries

Leeftijd: 17

Woonplaats: Sneek

Land: Nederland

Opleiding: Havo

"Gezelligheid en leuke dingen doen is het belangrijkste wat er is in het leven"

Doelen

  • Het centraal examen behalen. 
  • Zoveel mogelijk leuke dingen doen in het leven.
  • Zo weinig mogelijk doen voor school.

Frustraties

  • Slechte docenten die niet goed uitleggen.
  • Leren en studeren voor school.
  • Weinig tijd en altijd “druk”.

Bio

Femke de Vries is een leerling die in haar laatste jaar van Havo zit. Het eindexamen komt steeds dichterbij en haar huidige cijferlijst is zorgwekkend. Met 4 onvoldoendes staat Femke op het punt te gaan zakken voor haar Havo. Goed leren is geen optie, want 3 keer per week stappen is vereist. Hoe gaat ze dit oplossen?

Gemotiveerd
30%
Gezellig
80%
Zenuwachtig
90%
Goedaardig
70%

Golden circle

Examentraining Friesland bestaat, omdat veel leerlingen moeite hebben met de centrale eindexamens.

Door verschillende redenen laten té veel leerlingen het liggen op de eindexamens.

Examentraining Friesland wil zoveel mogelijk leerlingen helpen om het beste uit het eindexamen te halen. 

Examentraining Friesland maakt het mogelijk om het beste uit je eindexamen te halen door

kwalitatief goede docenten te leveren die veel ervaring hebben.

Ook wordt door doelgerichte trainingen de juiste stof behandeld.

Dit geeft leerlingen de laatste boost voor het eindexamen.  

Examentraining Friesland levert examentraining aan

leerlingen die in het laatste jaar zitten van het middelbare onderwijs.

De trainingen zijn ingedeeld per vak en niveau. 

Lucia Van Lier

De zorggever

Femke de Vries

De nar die verandert in een Held

Hector Adelaar

De heerser

1. Proloog
Je stort in een chaotische dag in het leven van Femke. Zij heeft over een maand haar eindexamen en dit levert haar een hele hoop stress op. Ze staat er slecht voor en met 4 onvoldoendes dreigt zij het eindexamen niet te halen.
2. Oproep tot avontuur
Tijdens een les komt de strenge directeur Hector binnen. Hij wil een gesprek met Femke en neemt haar mee naar zijn kantoor. Femke krijgt hier het nieuws dat hij haar het liefst wil laten uitsluiten voor het examen. Ze kan beter het jaar opnieuw gaan doen. Haar cijfers zullen namelijk slecht zijn voor het school gemiddelde. Hier schrikt Femke enorm van.
3. Weerstand en weigering
Femke vertelt het nieuws aan haar vriendinnen en die vinden het wel een grappig plan. Zo kunnen ze tijdens de examens goedkoop op vakantie.
4. Ontmoeting met de mentor
De volgende dag komt Femke naast Lucia te zitten. Lucia geeft aan Femke te willen helpen met haar problemen en zegt dat ze het examen gewoon moet gaan halen. Lucia vertelt Femke over Examentraining Friesland. De perfecte oplossing om haar cijfers op te halen.
5. De selectiedrempel
Femke meldt zich aan voor Examentraining Friesland met groot ongenoegen van haar vriendinnen. Nu kan ze niet mee opstap.
6. De nieuwe wereld
Op Examentraining Friesland krijgt Femke te maken met nieuwe docenten. Zij helpen haar enorm. Er gaat een wereld voor haar open. Ze vindt het stiekem best leuk worden en is gemotiveerder dan ooit om het examen te halen.
7. De dolk
De dag van Femke haar laatste examen is aangebroken en ze komt zenuwachtiger dan ooit aan op het examen. Het is namelijk haar moeilijkste vak: Nederlands. Nu het zover is, valt het allemaal bij elkaar; ze moet dit gaan halen. Wanneer ze de hal inkomt staat de directeur Hector op haar te wachten. Ze krijgt een boze blik en Hector benadert haar. Hector stuurt haar weg, maar dan komt Lucia aan. Zij neemt het voor Femke op en eist dat zij examen mag doen.
8. De terugkeer
Femke mag plaats nemen tijdens de examens en daar gaat ze dan eindelijk aan de slag.
9. Dood en wederopstanding
Opeens schiet Femke in een complete black-out. Ze is alle tekst en alinea verbanden kwijt. Ze schiet bijna in tranen uit en gaat kort naar de wc. Lukt het nog om haar examen te redden?
10. Het Elixer
Ze kijkt in de spiegel en dan ineens ziet ze Lucia. Zij ziet haar en zegt tegen haar: je kan het, denk aan wat je op de examentraining hebt geleerd. Ineens draait de gedachtegang van Femke om. Ze denkt ineens aan alle handige trucjes en krijgt een boost van zelfvertrouwen. Zij gaat het examen rocken en gaat terug de zaal in.
Previous
Next
Deel 1

Een omslag van vertrouwen (deel 1)

Ik zal mij even voorstellen: mijn naam is Femke en ik heb een klein probleempje. Over een maand heb ik mijn eindexamens Havo en ik sta er niet bepaald lekker voor. Mijn lijst bestaat uit vier onvoldoendes: Scheikunde, natuurkunde, wiskunde en Nederlands. Ach ja, wat hebben die vakken ook voor nut denk ik altijd. Morgen heb ik oefenexamens voor school en ik zit nogal in keuzestress. Vanavond uitgaan óf morgen fit meedoen met de oefenexamens? Het antwoord is eigenlijk best simpel: vanavond ga ik los!

Het is inmiddels de volgende dag en ik kan je vertellen: ik voel mij niet bepaald top. Toch heb ik met mijn domme hoofd besloten om naar de les te gaan. Hier zit ik dan- misselijk, hoofdpijn en ik zit ook nog eens naast die veel té serieuze Lucia- het kan niet slechter. Ineens wordt er op de deur geklopt en de directeur komt binnen, zijn naam: Hector Adelaar. Noem iemand die nog gestoorder is dan hij en je krijgt van mij een lolly. En als je denkt dat je dag niet erger kan; hij moet mij spreken in zijn kantoor. Ik loop achter Hector, of beter gezegd: achter een koffiewalm aan. We naderen zijn kantoor en hij vraagt mij te gaan zitten. Wat zal hij nu weer te zeuren hebben? Hector begint met een boze ondertoon tegen mij te praten en zegt dat het beter is om mij uit te sluiten voor het examen, mijn gemiddeldes zijn volgens hem te slecht. Wacht, wat? Deze gast is helemaal gek. Even later verlaat ik boos het kantoor en besluit ik naar mijn vriendinnen te gaan. Misschien wordt mijn dag dan toch nog beter.

Bij mijn vriendinnen aangekomen vertel ik het nieuws. Zij weten niet wat ze horen en beginnen vrolijk te dansen. Weet je wat dit betekent zegt Candy, één van mijn beste vriendinnen: we kunnen dan goedkoop op vakantie! Opzich is dat niet eens zo’n gek plan denk ik nog.

De volgende dag ben ik met grote tegenzin naar school gegaan. Weer zit ik naast de serieuze Lucia. Ze vraagt aan mij wat ik gister bij Hector Adelaar moest. Ik vertelde mijn verhaal en haar gezicht veranderde van blij naar compleet verontwaardigd. “Dit slaat écht nergens op!” schreeuwt ze ineens. Ik ga jou helpen, ik ken namelijk een goede training. Bij Examentraining Friesland kunnen ze jou vet goed helpen voor jouw examen. Dan kun je het gewoon nog halen. Zij heeft makkelijk praten denk ik nog; als ik een negen stond had ik het ook wel gehaald. “Ik ga het toch niet halen en waar moet ik ooit beginnen met leren om vier onvoldoendes op te halen”: denk ik.

Thuis gekomen denk ik toch nog eens na over dat Examentraining Friesland. Wat als ik het wel gewoon haal met die training. Dan ben ik ervan af en dan bewijs ik die vreselijke Hector het tegendeel. “Wie kan hier nou beter bij helpen dan Candy”, denk ik. Ik bel haar op en zij gaat compleet uit haar plaat. Dit zou betekenen dat de stapavond van volgende week niet doorgaat. Na lang twijfelen besluit Femke toch om eens voor haarzelf te kiezen. Ze meldt zich aan bij Examentraining Friesland.

Channels

De doelgroep maakt veel gebruik van Instagram (82% van 15-19), Whatsapp (97% van 15-19) en Youtube (90% van 15-19) meer info

Concept Instagram Examentraining Friesland. Mockup mogelijk gemaakt door: Freepik

Om de doelgroep te bereiken kan het beste gekozen worden voor Instagram. Whatsapp is bestemd voor andere doeleinden. Youtube kan nuttig zijn voor het publiceren van content, maar past niet bij deze story. Verder kunnen posters worden opgehangen op scholen. Dit is de makkelijkste manier om de doelgroep te bereiken.   

Value proposition canvas

Bovenstaand staat de waardepropositie canvas van Examentraining Friesland uitgewerkt. De punten sluiten aan bij het verhaal. De pijn- en fijnpunten komen overeen met die van de personage (Femke). Later komen de pijn verpachters terug in het verhaal. 

Communicatiemiddel posters

Previous
Next

Communicatiemiddel Instagram

Entrypoints